За първи път МГ ”Константин Величков” - с лауреат от деветата олимпиада по информационни технологии, Благоевград’2011

 

За девета поредна година в България се проведе националната олимпиада по информационни технологии, като тази година любезен домакин беше град Благоевград. През периода 27-29 май в този град се събра „елита” на ученическото творчество, в лицето на най-добрите млади хора, посветили се на информационните, комуникационни и софтуерни технологии. Направленията на голямата възрастова група 9-12 клас бяха следните: Интернет приложения, Приложни програми и Мултимедийни приложения. Във всяка от тези категории се състезаваха победилите 20 проекта, отсети от националната комисия от всички допуснати от областните комисии проекти. Нашата гимназия достойно беше представена от двама дванадесетокласници - Станислав Сашев Гатев от 12а и Спас Георгиев Христов от 12г класове. Проектът на Станислав „Мрежа за електронно обучение” беше в направление интернет приложения, а Спас се състезаваше с приложна програма „Система за проверка и контрол - СПК2011”. Освен оспорваната битка за защита на проектите за крайното класиране основната тежест падна върху тест от 60 въпроса с времетраене 2 часа, Крайната оценка се базираше на проект – 30% и тест – 70%.
Станислав Гатев зае 6-то място в индивидуалното класиране от 140-те участници, като това му даде званието „Лауреат на националната олимпиада”. Първите 7 ученици от индивидуалното класиране получават грамота „Лауреат на националната олимпиада” и националната комисия присъжда оценка отличен 6.00 на приемен изпит в СУ „Св. Климент Охридски”.
Спас Христов също се представи изключително добре и завоюва 18-то място в индивидуалното класиране, като неговата оценка е отличен 5,50. Ръководител и на двете момчета е тяхната учителка по информатика Цветанка Славкова. Да пожелаем и на двамата наши достойни ученици на добър път и още по-големи успехи в избраното от тях поприще.
 

 


image-01.jpg
image-02.jpg
image-03.jpg
image-04.jpg
image-05.jpg
image-06.jpg
image-07.jpg
image-08.jpg
image-09.jpg
image-10.jpg
image-11.jpg
image-12.jpg
image-13.jpg