От децата, за децата... с любов!


image001.jpg
image002.jpg
image003.jpg
image004.jpg
image005.jpg
image006.jpg
image007.jpg
image012.jpg
image013.jpg
image014.jpg
image015.jpg
image008.jpg
image009.jpg
image010.jpg
image011.jpg
image016.jpg

    С наближаване на коледните празници, както често се случва и ние учениците от Математическа гимназия се сетихме за децата без родителски грижи и любов. В часовете по информационни технологии ние решихме да направим „приказка за всеки”, с коледно пожелание. Вложихме цялата си любов и умения, за да направим подарък на всяко дете.
    След дълга подготовка, най-накрая дойде момента за нашата среща. Всички изпитвахме радост, но и притеснение относно реакцията на децата. Досега никой от нас не бе посещавал такъв вид институция.
    Бяхме учтиво приети от персонала на дома, а децата още щом ни видяха отвън започнаха да удрят с ръчички по прозорците и да викат от радост.
    Няма как да не се трогнеш при вида на тези малки детски личица, за които единствената радост е да почувстват че не са сами. За времето което прекарахме с малчуганите, наистина мога да кажа че си заслужаваше. Заслужаваше си да се докоснем до техния свят, да видим в очичките им щастието и спокойствието.
    Всички изпитахме чувство на съжаление, на страдание, на обич към всички тези деца, които дори не познавахме. Когато излязохме извън сградата на дома, всички поплакахме на път към домовете си.
    Не мога да кажа браво на нас затова, което сторихме, защото болката остава въпреки действията.
    Това което искам е да не забравяме онези „хора”, онези „деца”...!

Християна Георгиева 10 „г” клас