Новини

Национален есенен турнир “Джон Атанасов”

На 4.12.2021г се проведе Националният есенен турнир „Джон Атанасов“ гр. София. В турнира взеха участие 69 отбора от цялата страна, разпределени в три категории: „Мултимедийни проекти“, „Софтуерни проекти“ и „Разпределени приложения“. Съботния ден се превърна в празник, в който среща си дадоха най-добрите , най-креативните и целеустремени бъдещи ИТ таланти. Програмата бе наситена с много и различни по теми и използвани технологии софтуерни приложения. Конкуренцията беше изключително силна и мотивираща.

В турнира взеха участие четирима ученици от ПМГ „К. Величков“ Пазарджик с р-л Валентина Малинова.

Николай Стоянов и Виктор Вукев от 10д клас представиха своя проект на тема „Хотел Мениджър“.  Проектът бе посрещнат изключително радушно от журито. Те със задоволство отбелязаха професионалния стил на работа, видяха изключителен потенциал в проекта и дадоха ценни съвети на учениците за бъдещото му развитие.

Вторият ни екип: Таня Божкова и Христо Панев от 9д клас, очароваха публиката и журито с проекта си „НеПравилното училище“. Темите, които двамата разглеждат в проекта си са  изключително важни, някои дори болезнени, за тях не се говори по нито един учебен предмет, а може би трябва… Проектът ни дава много поводи за размисъл.

VI място за Николай и Виктор и XX място за Таня и Христо в изключително оспорваната надпревара. Разделихме се, изпълнени с усмивки и добро настроение, заредени с много идеи за бъдещи проекти. Пожелахме си следващата година този празник на младостта и интелекта да се проведе на живо в София, а не онлайн. Дано!!!

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.