Новини

21-ва ученическа конференция на УчИМИ

Двадесет и първата ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика при БАН (УК‘21) се проведе онлайн на 16 и 17 януари 2021 г.

В конференцията участваха 48 ученици, които представиха 8 проекта по математика и 32 проекта по информатика и информационни технологии.

Петима възпитаници на ПМГ „Константин Величков“ Пазарджик с ръководител г-жа Валентина Малинова се включиха в оспорваната надпревара по информатика и информационни технологии. И за петимата това бе първо участие на този форум, но не и първо състезание – още от IV клас те са сред финалистите на различни състезания в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, природните науки.

Равносметката от УК‘21:

  • Грамота за отлично представяне и медал на Стоян Хайдушки 12б клас
  • Специална награда за Николай Стоянов и Виктор Вукев от 9д клас
  • Грамота за много добро преставяне на Таня Божкова и Христо Панев 8д клас.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ признава отлични конкурсни оценки на дванадесетокласниците при кандидатстване във Факултета по математика и информатика (ФМИ) за учебната 2021/2022 г, така че Стоян вече e приет за студент в ПУ.

Поздравления за поредния успех на Стоян, Николай, Виктор, Таня и Христо!

Браво, деца!

Бъдете живи и здрави! Все така амбициозни, целеустремени, трудолюбиви!

Мечтайте!

Изследвайте!

Откривайте!

Успехът обича смелите!

Валентина Малинова,
Старши учител по информатика и ИТ
ПМГ „К. Величков“ Пазарджик

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.