През 2012г. за пръв път в историята на МГ „К. Величков“ бяха връчени две парични награди на най-изявените абитуриенти – Ивалина Минова и Янислав Щерев. Следващата година други двама зрелостници бяха наградени - Радка Терзиева и Димитър Спасов, а Спаска Рачева и Мартин Духовников бяха отличените през 2014 г.

Наградите бяха учредени по идея на Випуск 1987, във връзка с 25-годишнината от завършването. Инициативен комитет от бивши възпитаници на гимназията реши да продължи това благородно начинание и то да се превърне в традиция. И тази година ще бъдат връчени две награди – на едно момиче и едно момче.

Комисия в състав: Аделина Чопанова – председател и членове Стояна Пенова, Даниела Несторова, Гина Кръстанова, Катя Стефанова, Мая Зафирова и Елеонора Чолакова ще разгледа всички постъпили предложения. Същите ще бъдат оценявани и класирани по следните критерии:

1.    Отличен успех;

2.    Изяви и постижения в олимпиади, състезания и конкурси;

3.    Принос за издигане на престижа на МГ „К. Величков“;

4.    Изградена ценностна система и взаимоотношения с околните.

 

Драги абитуриенти, от вас зависи вашето бъдеще, но то се определя от настоящето. Всяко усилие се заплаща. То има своята цена. Преценете сами кои от вас или вашите съученици са най-достойни да получат тази парична награда. Дайте мотивирани предложения до комисията в срок до 30.05.2015 г.

 

Скъпи колеги, радетели на българското образование. Знаем, че сърцата ви са отворени към учениците на МГ „К. Величков“. Всеки, който би искал да се включи в събирането на средства за наградите, може да го направи в откритата за целта сметка: BG07BPBI79304033032501, Пощенска банка