Отборът на от ПМГ ,,Константин Величков“ – Пазарджик – първи на БЧК и втори на XIV Национално ученическо състезаниe
„Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

На 19 и 20 септември 2016 г. град Бургас беше домакин на XIV-то Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, което се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, БЧК и в партньорство с община Бургас.

В състезанието участваха 28 отбора от всички области в страната, победители в областния кръг от надпреварата. 112 ученици от цялата страна мериха сили в две части – теоретичен изпит и практически игри.

Преди старта на надпреварата всички участници бяха поздравени от кмета на Бургас Димитър Николов, от заместник-областния управител на Бургас Владимир Крумов и от директора на ГД ПБЗН гл. комисар Николай Николов, който даде и старта на надпреварата. Официални гости на състезанието бяха Татяна Досева, директор на Националния дворец на децата, председателят на БЧК Христо Григоров, изпълнителният директор на БЧК проф. Красимир Гигов, директорите на РДПБЗН -Бургас и РД ПБЗН – Стара Загора, и др.

Първият ден участниците показаха своите теоретични знания чрез решаване на тест. Вторият ден учениците демонстрираха  своите  практически  умения и бързина за действия при земетресение, наводнение, химическа и радиационна авария, пожар и оказване на първа помощ. Област Пазарджик бе представена от отбора-победител в областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – ПМГ ,,Константин Величков“ – Пазарджик Надпреварата бе много оспорвана до самия си финал. Републикански шампион за втора поредна година стана отборът на ОУ „Свети Княз Борис I“ – Бургас. Второ място заеха децата от ПМГ „Константин Величков“ – Пазарджик, а бронзовите медали за възпитаниците на I ОУ „Христо Ботев“ - Търговище. На победителите бяха връчени купа, медали и предметни награди от организаторите на състезанието, а всички участници в него получиха грамоти.

Пазарджишките деца Павел Кирилов Влахов, Гергана Николаева Бангеева, Александра Ангелова Илиева  и Денислав Викторов Кантарджиев представиха достойно областта  в националния етап на състезанието, като постигнаха най-доброто за последните години класиране в тези състезания. Те заслужават поздравления за състезателния си дух, за упоритостта и трудолюбието си, и не на последно място – за отличната си работа в екип. Аплодисментите на всички участници в надпреварата показаха кой е истинския победител в състезанието. Отборът беше ръководен от г-жа Величка Милева – заместник директор в ПМГ „Константин Величков“ – Пазарджик и инж. Харалан Генов – инспектор ЗН в РДПБЗН Пазарджик .


i1.jpg i2.jpg i3.jpg i4.jpg
i5.jpg i6.jpg i7.jpg