Отборът от Олимпиадата по информационни технологии на МГ“К.Величков“ с награди от кмета

    Грамоти и ваучери за книга получиха днес от кмета на Пазарджик Тодор Попов деветте ученици, участвали в Националния кръг на XV Национална олимпиада по информационни технологии, провела се във Варна.

    Успехът е и на техните учители: Валентина Малинова, Лидия Сиракова и Цветанка Славкова, заяви Тодор Попов, като благодари на децата и техните преподавателки за упорството и трудолюбието, с което са постигнати тези сериозни резултати.

    Националната олимпиада по информационни технологии със своите 5 категории: „Мултимедия“, „Уеб сайт“, „Интернет приложения“, „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“ е истинската академия за обучението на учениците в областта на създаването и използването на софтуер. Вече девет години ученици от Пазарджик представят достойно региона и печелят лауреатски звания и призови места.

k1.jpg k2.jpg k3.jpg k4.jpg k5.jpg
k6.jpg k7.jpg k8.jpg k9.jpg

    Пред журналистите експерта от Регионалното управление на образованието – Дора Дулчева заяви, че от девет години насам безрезервно разчита на общината в лицето на Тодор Попов, за да финансира пътуването на отбора с млади математици до градовете където се провеждат олимпиадите. За първи път се обърнах към него за помощ, преди девет години и от тогава до днес, срещам изключително разбиране от страна на екипа на г-н Попов и началникът на отдел „Образование и култура“ – г-жа Гергана Табакова. – каза още Дора Дулчева.