Математици грабнаха първите места

в XV Национален фестивал на камерния танц в град Хасково

Гергана Петкова от шести клас и осмокласниците Виктория Вечева, Георги Желязков и Стилиан Величков от ПМГ „Константин Величков“- Пазарджик, на 05.05.2017 година,  завоюваха първите две места в XV Национален фестивал на камерния танц в град Хасково. Танцьорите от Представителен танцов състав „Чавдар“ с ръководители Рени и Иван Андрови за пореден път показаха уменията си в танцувалното изкуство, завладяха публика и жури и  получиха най-високия приз на фестивала.

„Магията на народния танц, ритъма, красотата на движенията и музиката ни правят щастливи и горди“- това споделят тийнейджърите. Някои от тях танцуват вече почти 10 години. Това не им пречи да се справят чудесно и с точните науки, които изучават в Математическата гимназия. След няколко дни на Стилиан и Георги за втора поредна година предстои участие в Националния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии. Миналата година и двамата получиха отлични оценки.

Гери, Вики, Георги и Стилиане,

Благодарим ви за това, че България чува името на Математическата гимназия в Пазарджик не само на състезания и конкурси, свързани с математика и информатика.

Желаем ви здраве и  успехи!

 


im-01.jpg im-02.jpg im-03.jpg im-04.jpg