Новини

Отново успехи на Националната олимпиада по ИТ

 

ЧЕТВЪРТО МЯСТО в категория „Софтуерни приложения“ за Стефани Кочева (10д клас) и ШЕСТО МЯСТО в категория „Мултимедийни приложения“ на Националната олимпиада по информационни технологии 2021/2022г за Йоана Добрева (10д клас)!!!

И за двете момичета това е първа олимпиада, а те определено стартираха с „летящ старт“.

Девето място за Николай Стоянов и Виктор Вукев (10д клас) в категория „Софтуерни приложения“. В индивидуалното класиране, което включва и двата резултата (от теста и от проекта) Николай е с оценка Отличен 6.00, Йоана – Отличен 5.75, Стефани и Виктор – Отличен 5.50.

В малката възрастова група имахме също двама дебютанти, които обаче вдигнаха изключително високо летвата и показаха, че за тях тепърва ще се говори.

ШЕСТО МЯСТО в категория „Мултимедийни проекти“ за Йордан Иванов (6а клас) и седмо в индивидуалното класиране.

Дванадесето за Невена Пенова (6а клас) в категория „Мултимедийни проекти“ и единадесето в индивидуалното класиране.  Невена е с ПЪРВИ резултат на теста в цяла България – 97 от  100 точки. Само още едно дете от общо 52 за страната е постигнало такъв резултат! В крайното класиране Йордан е с резултат Отличен 5.75, а Невена с Отличен 5.50.

БРАВО ДЕЦА!!!

Изключително много се гордея с вас! В отбора ни имаше четирима дебютанти, но и четиримата се представиха повече от достойно и показаха, че няма случайни неща…

Специални поздрави и за възпитаниците на г-жа Лидия Сиракова – Атанас и Теодора Бунчеви! Атанас е петнадесети в индивидуалното класиране с оценка Отличен 5.50, а Теди е 25 с оценка 4.75. Трябва да отбележим факта, че Атанас е 12 клас, а Теди 9 клас, те участваха със съвместен проект в категория „Разпределени приложения“ и съгласно регламента Теди трябваше да решава тест за възрастова група 10-12 клас.

Успех на Атанас в пътя, който си е избрал, а с Теди се надявам да се видим и на следващи олимпиади!

Валя Малинова, старши учител по информатика и ИТ

 

 

 

 

 

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.