„А, Б, В+математически боеве“

В навечерието на един от най-светлите християнски празници-Великден се проведе състезанието на малките математици и прелестни българици „А, Б, В+математически боеве“.

Умните мегейци от 5а и 5б клас кръстосаха шпаги в оспорван двубой. Мускетарите, Викингите, Приключенците и Гладиаторите решаваха „умни“ задачи, разгадаваха сложни ребуси и се забавляваха. Настроението беше приповдигнато. След оспорвана борба бе излъчен и победителят-Мускетарите от 5б клас показаха задълбочени знания и завидни умения. Математиката и българският език за пореден път си подадоха ръка. Сладките изкушения бяха достойната награда за всички-и за участниците, и за публиката.

Гости на любознайковците бяха представители на РУО Пазарджик-госпожа Дора Дулчева, началник на РУО Пазарджик, и госпожа Галина Цанева-старши инспектор по български език и литература.

Госпожа Дулчева прикова вниманието на малките палавници с поучителна притча.

Госпожа Христина Стефанова и госпожа Мария Янчева успяха да ентусиазират петокласниците, които за пореден път показаха, че са най-добрите, най-шумните… най-истинските.

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.