Strengthening our ties through our past

От 14 октомври 2019 г. учениците от 9, 10 и 11 клас на ПМГ „Константин Величков” могат да кандидатстват за участие в международен проект.

Името на проекта е „Укрепване на нашите връзки чрез нашето минало“. В него са включени 5 държави: координатор Белгия и партньори България, Португалия, Германия и Финландия. Целта на проекта е да изследва определен период от историческото минало на всяка страна в търсене и съпоставяне на общите и различни етапи в тяхното развитие. По време на изследователската дейност ще се създават видео влогове, разнообразни типове игри, предназначени за хора от различни социални групи и възрасти, ще се събират и обобщават факти. По време на работните срещи в участващите държави ще се организират автентични преживявани, чрез които участниците ще имат възможност да се потопят в историческото минало на всяка страна. В България нашата задача ще бъде да им представим различни икономически и културни аспекти на комунистическото общество.

Може да разгледате подробна информация за проекта, както и влогове от всички мобилности на уебсайта на пректа.

Проектът насърчава социалното и културно-историческо приобщаване и сближаване, разширява социалните и граждански компетентности на участниците. По време на проектните дейности ще бъдете поставени в ролята на изследователи, които ще събират, проучват и обработват информация. Ще развиете своите творчески умения и критичното мислене, които се считат за ключови в 21 век. Ще преживеете уникални моменти посещавайки училища в 4 европейски държави и ще създадете незабравими приятелства.

Ще бъдат избрани 27 ученици. Те ще участват в работните срещи, които ще се провеждат в различните държави-партньори в проекта, както и в организирането и провеждането на работната среща в гр. Пазарджик в периода 5-9 октомври 2020г. За да се включите в проекта е необходимо да попълните формуляра на следния адрес: https://forms.gle/JuydAV9VMqKzts2V9

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.