Новини

Мажоретен състав “Мега”

Международния ден на балета  – 29 април

/ балет, равно на танц /

За първи път  на 01 май 2022 г. в гр. Перник, се проведе Национален танцов фестивал „Утринна звезда“, като организатори бяха  Община Перник, Арт Академия “Утринна звезда“, под егидата на „ЮНЕСКО“ и съдействието на спонсори.

Мажоретен състав “МЕГА” при ПМГ “Константин Величков”, град Пазарджик зае  Първо място с худ. ръководител: Петрунка Стойчева-Маргинова

Конкурсът се проведе успоредно на две сцени – в Дома на културата, и пред него – на външна сцена в стиловете класически балет, фолклорни и етно-танци, характерни танци, танцово шоу,  акро-денс,  хип-хоп, модерен и джаз-балет,  мажоретни танци и др.

Мажоретен състав “МЕГА“ към ПМГ “Константин Величков“ – гр. Пазарджик с ръководител и основател Петрунка Стойчева-Маргинова от 2010 г. – по настоящем – занимания по интереси /извънкласна дейност/ – школата за  Съвременни и мажоретни танци, участва в конкурса с 5 танца във възрастова  категория -15-18 г. – малка група и соло  в раздел мажоретни танци, като един от танците бе поздрав за журито, всички участници и публиката на външна сцена.

Александра Цветанова Николова от 12 а клас  на  ПМГ “Константин Величков“ за първи път представи солото си с батон-мажоретна палка, по музика от песента „ Алелуя“, в изпълнение на Дженифър Хъдсън и завоюва престижното 3-то място с медал и диплома.

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.