Новини

Малките – големи математици на ПМГ „Константин Величков”

МАЛКИТЕ – ГОЛЕМИ МАТЕМАТИЦИ НА ПМГ „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ”

Иван Тошков Тръндев е ученик от VІ А клас на  ПМГ „Константин Величков” с преподавател – старши учител по математика Христина Стефанова.  Той е неизменно на първо място в  област Пазарджик на  всички състезания по математика, в които е участвал. Шест поредни години вече!

През учебната 2022-2023 год. Иван Тръндев  за пореден път доказа, че не само е най-добрият математик сред връстниците си в област Пазарджик, но и е сред най-силните математици – шестокласници  и на национално ниво.

На областния кръг на олимпиадата по математика, организиран и провеждан ежегодно от Министерството на образованието и науката, тази година  са се явили над 1100 шестокласници от страната. От тях само 27 имат по-голям брой точки от него. Със своя  резултат от 18,5 точки той се нарежда в топ-30 на най-добрите математици от VІ клас. Национален кръг на олимпиадата по математика за VІ клас няма.

На Националното математическо състезание „Европейско кенгуру” през тази учебна година са участвали над 4240 ученици от VІ клас. С максимален брой точки –100 са само 35 ученици, един от които е и Иван Тръндев.

Показаните резултати от Иван  и на двете състезания са впечатляващи, но не са случайни. Те са резултат от упорита, системна и задълбочена подготовка през всички години.

ПМГ „К. Величков” се гордее с такива ученици като Иван Тръндев!

Пожелаваме му  още много, много успехи и в областта на математиката, и във всичко, с което се занимава!

 

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.