Новини

Международен проект “Жълт минзухар”

         На 19.11.2021 г. в двора на ПМГ “Константин Величков” – град Пазарджик се проведе мероприятие по засаждане на луковици минзухари по Международен проект “Жълт минзухар” на организацията “Шалом”.
         Участие взеха ученици от 5, 6 и 9 – тите класове под ръководството на г-жа Мюбера Адемова, г-жа Надежда Енева и г-н Рангел Енев. Съдействие бе оказано и от г-н Марио Кърджиев, служител в училището.
         Посланието на проекта е да запознае учениците с Холокоста и за повишаване на осведомеността за опасностите от расизма и нетърпимостта между хората, да възприемат важността на приобщаването и уважението към всички хора независимо от тяхната етническа принадлежност и религиозни убеждения. Тръгвайки от историческата действителност на онзи тъжен момент с изтребването на невинни деца, учениците направиха паралел със съвремието за формиране на гражданско самосъзнание за толерантност и хуманност.
         След засаждането на луковиците, учениците изслушаха беседа от г-н Рангел Енев по темата. Учениците от 9в бяха изготвили постер за Ане Франк.
Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.