Мисия доброволец

Мисия доброволец
,,Доброто е господар на човешкото сърце!”

На 9.03.2023г се проведе среща-разговор с ученици от 8г клас с кл. р-л Емилия Бояджиева, 10а клас с кл. р-л Надежда Кибритова-Енева и представители на доброволчески  спасителен екип, завърнали се от Турция след разрушителното земетресение и спасили 31 човека попаднали под развалините: Красимир Каракашев – ,,Мейдей”, Георги Калашев – АСП, Ивелина Попова – парамедик.Инициатор беше бащата на Тихомир от 8г – г-н Стелиян Хараланов, който е член на УС на Национална асоциация на доброволците в Република България.

Бяха разказани увлекателни истории от потушаването на пожарите в община Панагюрище, важността на бързата реакция при долекарската първа помощ, а Иво Колчаков – ,,Планинско спасяване” Пазарджик мотивира присъстващите  с разкази от своята практика. Гостите споделиха колко е важна работата в екип, подкрепа и взаимозаменяемост при етапите на спасителните операции.
Учениците видяха и първата офроуд линейка за тежки терени и автомобил за спасителните операции.

,,Ние сме добри в учението и спорта, но ще бъдем добри и в мисията доброволец и да отдаваме времето си за другите.” – споделиха присъствалите на срещата ученици.

А 10а клас получиха благодарствен адрес от БЧК Пазарджик заради своята съпричастност и финансова помощ към пострадалите при земетрасението в Турция и Сирия.
Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.