Новини

XIX Национална олимпиада по Информационни технологии 8 май 2021 г.

За втора поредна година националният кръг на олимпиадата по информационни технологии (НОИТ) се проведе дистанционно по региони в училищата, които са определени от началника на РУО за училище-координатор на областния кръг  (училището – домакин за област Пазарджик бе СУ „Георги Бенковски“) и се излъчваше пряко в публичен канал.

До националния кръг на олимпиадата бяха допуснати четирима ученици на ПМГ „Константин Величков“ с ръководител Валентина Малинова.

  • Стоян Хайдушки (12б клас) – категория “Разпределени уеб приложения” 11-12 клас
  • Ая Кожухарова (9д клас) – категория “Мултимедийни игри и симулации” 8-10 клас
  • Мила Чачова и Станимира Станчева – категория “Мултимедийни проекти” 5-7 клас

 

В голямата възрастова група Стоян Хайдушки е на четвърто място в своята категория „Разпределени уеб приложения“, с първи резултат на теста в цяла България и това естествено му отреди крайна оценка Отличен 6.00 и званието „Лауреат“ на НОИТ.

Оценката от Олимпиадата се признава за оценка от приемен изпит в повечето университети в България – СУ, ТУ, ПУ…, така че да пожелаем леко следване и успешна реализация на Стоян.

Дебютантките на НОИТ тази година – Мила Чачова, Станимира Станчева и Ая Кожухарова – се представиха изключително достойно и заслужено бяха оценени съответно с една оценка 5.50 и две много добри оценки!

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.