Новини

ПЪРВО И ДВЕ ЧЕТВЪРТИ МЕСТА НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ „ТАЛАНТИТЕ“

ПЪРВО И ДВЕ ЧЕТВЪРТИ МЕСТА НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ „ТАЛАНТИТЕ“, БЛАГОЕВГРАД 2024 ЗА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ПМГ „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“
Успехът не е късмет, а резултат от талант, труд и постоянство!
Рекорден брой от 165 участници и 47 ръководители взеха участие в XVI издание на Националното състезание по ИТ, чийто домакин бе VII СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград.
През годините надпреварата се утвърди като престижен форум, даващ възможност на ученици от 5. до 12. клас да демонстрират своите знания, креативизъм и потенциал в няколко направления: „Компютърно моделиране“, „Уеб сайт“, „Интерактивна презентация“, „Мултимедийни клипове“, „3D моделиране“, „Самостоятелни компютърни приложения“, „Интернет приложения“. Темата на годината бе „Талантите“.
Осем ученици от ПМГ „Константин Величков“ с ръководител Валя Малинова взеха участие в престижното състезание:
  • Виктор Вукев и Николай Стоянов от 12д с проект „Гостополис“;
  • Стефани Кочева от 12д и Таня Божкова от 11д с проект „Умелико“;
  • Атанас Кордов 12б и Теодор Дичев 12а с проект „Оптима ресторанти“;
  • Йоана Добрева 12д с проект „GemVogue“;
  • Ая Кожухарова 12д с проект „Талантите“.
Резултатите от състезанието са повече от удовлетворяващи! В най-оспорваната и тежка категория „Интернет приложения“, в която взеха участие 30 проекта от цялата страна, отборът ни се представи повече от достойно:
· ПЪРВО МЯСТО за Виктор Вукев и Николай Стоянов.
· Поделено ЧЕТВЪРТО МЯСТО за два от екипите ни – Стефани Кочева и Таня Божкова; Теодор Дичев и Атанас Кордов.
Всички наши ученици получиха грамоти за отлично представяне, както и право да продължат своето образование без приемен изпит, по ред определен от съответните университети в ТУ София, ЮЗУ Благоевград, УНИБИТ София.
Това е предпоследното състезание за по-голямата част от нашия отбор. В началото на април очакваме националната комисия на олимпиадата по ИТ да обяви списъка с допуснатите до националния кръг проекти. Пожелаваме успех на нашия отбор!
И не забравяйте: УСПЕХЪТ ОБИЧА СМЕЛИТЕ! ❤
Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.