Новини

Пореден успех за ПМГ “Константин Величков“

Пореден успех за ПМГ “Константин Величков“

През месец октомври нашето училище получи привилегията да участва в Националното състезание „Зелената политика на УТРЕ и как се разбира ДНЕС”. Състезанието се проведе под патронажа на фирма БАСФ ЕООД. в рамките на  проекта Young Energy Europе (YEE) и е по инициатива на (ГБИТК)- Германо-Българска индустриално-търговска камара.

Целта на проекта е да се осъществи обмен на информация  между училища и общини, като ученици от български училища, които се интересуват от хуманитарни науки, икономика, политика, технологии, журналистика, посещават съответната община, запознават се със “зелената политика” на региона,  действащи и бъдещи проекти, методи на работа, структури в общността, закони и др., след което  демонстрират наученото и представят своите най-ценни идеи.

Ентусиастите, които  реализираха участието ни в това състезание са Васил Георгиев, Василена Банкова и Мария Тодорова –  ученици от XII в клас – Профил „Биология, химия и английски език“, под ръководството на Мая Зафирова и Елена Янакиева.

Учениците осъществиха срещи с еколозите от Община Пазарджик, направиха  проучвания на терен, заснеха видеоматериал, обобщиха и представиха резултатите от своите наблюдения.

Нашият екип бе отличен с извънредна награда на журито за най-добра презентация и като единствен екип с  конкретни „Зелени идеи“ към Общината.

Така нашите  ученици получиха същите награди, като класираните на ТРЕТО място!

Нашият общ труд беше достойно възнаграден!

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.