Новини

Успехи на XII Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“

„100 от 100“

От 1 до 3 декември 2023 г. в град София се проведе XII Национален есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасов“. Организатори на турнира са МОН, РУО – София-град и 122 ОУ „Николай Лилиев”, град София.
В турнира се включиха над 90 проекта, разпределени в три категории: „Мултимедийни проекти“ – V-VII клас , „Софтуерни приложения“ – VIII-X клас и „Разпределени приложения“ – XI-XII клас.
В оспорваната надпревара се включиха и четирима ученици от XIIд клас на ПМГ „К. Величков“ Пазарджик с ръководител Валя Малинова.
В тяхната категория „Разпределени приложения“ – XI-XII клас, взеха участие общо 32 проекта от цялата страна.
Резултатите за нас са повече от удовлетворяващи.
За пореден път доказахме, че успехите ни не са случайни, а зад тях стои много работа, труд, постоянство, креативност, целеустременост.
За поредна година Николай Стоянов и Виктор Вукев (проект „Пътеводител (TripGaniser)“) и Стефани Кочева и Ая Кожухарова (проект „Накратко (InShort)“) показаха своята класа и стил, заемайки съответно ТРЕТО и ЧЕТВЪРТО място в изключително оспорваната надпревара с 30 други проекти. Стефи и Ая спечелиха и специална стимулираща награда от журито.
Спонсорите на турнира в лицето на Musala Soft, SAP, Digital Lights и TelebidPro бяха осигурили много поощрителни награди за победителите.
Поздравления за Николай, Виктор, Стефани и Ая за чудесното представяне!
Дерзайте и не забравяйте – Успехът обича смелите! ❤
Валя Малинова
Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.