Новини

50-годишнина от създаването на нашата гимназия

Изображение: Кристиян Анов

Уважаеми колеги, ученици,  бивши и настоящи възпитаници на Математическа гимназия, щастливи сме да споделим с Вас празника по случай 50-годишнината от създаването на нашата гимназия.

Математическа гимназия “Константин Величков”  град  Пазарджик е училище с дългогодишна история, утвърдени традиции и многобройни местни, национални и международни изяви.  ПМГ „К. Величков“ е профилирана гимназия с прием след IV и VII клас, чиято мисия е да поддържа статута си на училище, адекватно на новото време, ние обучаваме достойни граждани на Република България.   Гимназията ни е доказан лидер в обучението по математика, информатика, ИТ и природни науки в областта. Училището ни предлага модерна, стимулираща и предизвикателна учебна среда, която вдъхновява в бързопроменящия се свят.

Днес честваме 50 години от създаването на ПМГ „К.Величков“. 50  години сме част от историята на българското образование! Наследник сме на богата история и традиции в учебно-възпитателния процес. Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще!

ПМГ „К. Величков“ е модерно и конкурентноспособно училище, предоставящо качествено и съвременно образование, в което се прилагат актуални стратегии, технологии и интерактивни методи на преподаване. Наш основен приоритет е поддържане на високо качество и ефективност на цялостния образователен процес,  за да отговорим на предизвикателствата на времето, в което живеем. Стремим се да обединяваме – учител, ученик, родители, да работим съвместно. Сътрудничеството, иновативното обучение и професионализмът са в основата на училищната ни общност и правят възможно реализирането на потенциала на всеки ученик. Да създадем отговорни, независими личности,  които имат познанието и отношението,  за да бъдат водещи в областта си.

Има нещо величествено в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище, което обединява през годините хиляди хора. Обединява ни с онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.

Днес, когато нашето училище празнува своята  50-годишнина, сърцата ни се изпълват с гордост, че сме част от неговата история. Да си учител и ученик в такова училище е чест и призвание.  Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.

Гордеем се с Вас, скъпи ученици и колеги! Благодарим Ви за отговорността и трудолюбието, за взаимната подкрепа и уважение!

Книжка с дейностите посветени на 50-годишния юбилей: https://tinyurl.com/46tdeec5

Този уебсайт използва "бисквитки" (cookies), за да работи оптимално. След Вашето изрично съгласие, е възможно да обработваме личните Ви данни, за да предложим конкретни услуги.